07 Allt annat / Every thing else

Generator, bla.

2007-10-22 02:39 #0 av: JG84

Sådär, ja. Hämtade pärlan i torsdags kväll och noterade ganska så snart att generatorn inte laddade som den skulle. Efter lite pillande med säkringar och sånt så började den iallafall ladda på ganska höga varv - fast väldigt lite. Generatorkolen? Laddningsregulatorn?

Blev riktigt förvånad över framkomligheten då den kom med "vanliga gatdäck" och utan vidare körde genom lera och vattenmassor. Är väldigt nöjd med köpet och är ganska så säker på att det mesta kommer fungera så fort jag får iordning på laddningen. Sen kommer det alltid finnas saker att göra med utsidan och rosten som finns här och var. Nåja, kastar upp några bilder efter nästa helg skulle jag tro.

//Johan.

Anmäl
2007-11-04 17:23 #1 av: JohnA

Har du något flimmer i kontrollampan? i så fall är kolen misstänkta. Allmänt usel laddningskapacitet skulle kunna bero på en eller flera skadade likriktardioder. I så fall är enklaste lösningen förmodligen att byta generator. Vill minnas att det är ganska trångt och att nivageneratorn har en kapsling med luftslang baktill. Ska man inte ner i värsta smeten kanske detta inte behövs. En äldre Fiat-generator borde kunna passa. Startmotorn från 131 passar i alla fall. Rysk el känns inte helt pålitligt...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.